Hyvinvoinnin seuraaminen sormuksella

Edellisessä postauksessa käytiin läpi aktiivisuusrannekkeita, tämä teksti pyörii saman aiheen ympärillä. Samaisella sivustolla tekniikka ja talous oli kirjoitettu kuinka suomalainen älysormus oli saanut muotoilupalkinnon. Tämä älysormus on nimeltään Oura ja se julkistettiin marraskuussa 2017. Muotoilukilpailuun oli osallistunut töitä yli 59 maasta ja palkituissa tuotteissa oli tärkeää käytettävyys, mikä siitä, että suunnittelijat ymmärtävät asiakkaita ja heidän tarpeitaan.

Oura on 2013 perustettu oululaislähtöinen yritys. Yritystä perustettaessa heidän tavoitteenaan oli suunnitella nykyaikainen sormus, joka sisältää hyvinvointi teknologiaa ja kestää pitkäaikaisen käytön. Tekijät halusivat varmistaa, että sormus toimii tehokkaana älylaitteena sekä kauniina koruna. Näiden ominaisuuksien takia käyttömukavuus ja kauneus oli avaintekijöitä suunnittelussa. Sormuksista löytyy kolme vaihtoehtoa ja kaikista kahdeksan kokoa.

Oura sormuksessa on laajasti erilaisia toimintoja. Se mittaa unen laatua, kehon palautumista ja päivittäistä aktiivisuutta. Sormukseen on myös olemassa oma applikaationsa, joka opastaa käyttäjää saamaan riittävästi palauttavaa unta yhdessä sormuksen kanssa. Unen lisäksi, Oura mahdollistaa yksilöllisen vuorokausirytmin tunnistamisen ja seuraamiseen. Malleja löytyy jokaiseen makuun ja tyyliin.

Olimme lomalla ystäväni kanssa ja kiinnitin huomiota hänellä olevaan sormukseen. Sormus oli Oura-sormus. Sormus herätti huomioni, koska se ei ollut tavanomaisen sormuksen näköinen vaan nimenomaan jonkin älysormuksen näköinen. Kuitenkin hyvin siro ja huomaamaton. Tämänkaltaiset tuotteet varmasti lisäävät erityisesti naisten mielenkiintoa älylaitteisiin, kun ne muotoillaan kauniiksi ja korumaisiksi tuotteiksi.

Tuotteiden muotoilu on tullut entistä tärkeämmäksi teknologian kehittyessä. Tuotteiden täytyy olla jokapäiväiseen elämään soveltua ja jotka kulkevat helposti mukana. On ekstraa, jos tuotteen muotoilu on niin onnistunut, että se menee lähestulkoon arkena kuin juhlassakin. Jos mietitään, millaisia ensimmäiset aktiivisuusrannekkeet olivat, niin kehityskaari on ollut huima, jos nyt samat ominaisuudet ja enemmänkin saa pienessä sormuksessa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s