Työnhaun Tinder?

Miltä kuulostaisi, jos työnhaun, vuorojen varaamisen ja palkanmaksun voisi hoitaa puhelimella sovelluksen kautta? Aika helpolta, varsinkin esimerkiksi opiskelijoita ajatellen. Tivissä oli juttu startup -yritys Sumplista, joka toimii ravintola-alalla ja keskittyy työnvälitykseen. He ovat luvanneet päivittää työnhakemisen ja rekrytoinnin tähän päivään.

Sumplin tavoitteena, on kehittää työntekijät ja työnantajat yhdistävä sovellus, jonne työnantajat ilmoittavat koko- ja osa-aikaisia työpaikkoja sekä keikkatöitä. Lisäksi sovellus mahdollistaa palkanmaksun heti keikan päätteeksi. Tämä kuulostaa varmasti hyvälle keikkatyöläisille ja osa-aika töitä tekeville, kun palkkaa ei tarvitse odotella montaa viikkoa. Kaikki hoidettaisiin sovelluksen kautta, työnhaun ja rekrytoinnin lisäksi rahaliikenne ja verokortit olisi myös mahdollista hoitaa sovelluksella. Sumplilta myös korostetaan, että sovelluksen kautta työllistyvät ovat työsuhteessa ja sovelluksen kautta hoidetaan työnantajakulut ja verot.

pexels-photo-377909.jpeg

Sumpli on jo aloittanut ravintola-alalla ja saanut pilottiinsa mukaan noin sata ravintola-alan yritystä. Tulevaisuudessa he haluavat laajentaa myös kaupanalalle, hoiva-alalle, rakennusalalle ja siivoukseen. Tällä hetkellä he toimivat pääkaupunkiseudulla ja kesällä heidän on tarkoituksena jo laajentua pääkaupunkiseudulla, sekä tulevaisuudessa myös muualle Suomeen. Suomen lisäksi heidän tähtäimessään lähitulevaisuudessa on myös Pohjoismaat ja Balttia.

Sumplin ideana, on että työntekijä voi tehdä töitä missä haluaa ja milloin haluaa. Tämä on erittäin tervetullutta varmasti opiskelijoiden keskuudessa, sekä vaihtelua hakeville työntekijöille. Tämä mahdollistaa liikkumisen paikasta toiseen sekä mahdollisesti kaupungista toiseen, ei tarvitse jäädä yhteen paikkaan. Esimerkiksi juuri opiskelijoiden ajankäytön suunnittelua helpottaisi, että itse voisi valita vuoronsa ja näin ei tulisi päällekkäisyyksiä luentojen kanssa. Sekä voisi tehdä joustavasti töitä silloin kun itselle parhaiten sopii.

pexels-photo-302902.jpeg

Työnantajaa tämä myös varmasti helpottaisi, kun rekrytointi tapahtuisi sovelluksen kautta ja palkanmaksu tapahtuisi saman tien niin voisi olla varma, että kaikki ovat saaneet palkkansa. Aloille joilla henkilöstön vaihtuvuus on tiheä tämä olisi oiva työkalu, mutta aloille joilla kaivataan sitoutumista työhön niin en näe, että tämä olisi kovin hyvä ratkaisu. Lisäksi sovelluksen kautta varmasti tavoitettaisiin laaja joukko työnhakijoita ja vuorot saataisiin täytettyä.

Mielenkiinnolla seuraan kuinka laaja ilmiö tästä applikaatiosta tulee! Ja mihin tulevaisuudessa osa-aikatyöläisten arki menee, onko enää vakinaisia työsuhteita vai enemmän vaihtelua ja ns. freelancerina tekemistä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s